De HR ketel kan u jaarlijks geld besparen

Van de maandelijks terugkerende kosten die huiseigenaren moeten betalen, zoals huur, verzekeringen en energie, zijn de energiekosten na de huur de hoogste kosten. Wanneer we deze energiekosten verder analyseren dan zal in Nederland bij de meeste mensen het grootste deel van deze kosten veroorzaakt worden door het gasverbruik in huis.

Gas wordt namelijk verbruikt door de CV ketel om water voor de verwarming en bijvoorbeeld douche te verwarmen. Nu dat dit feit bekend is zal het niet moeilijk voor te stellen zijn dat een zuinigere CV ketel een flinke geldbesparing op kan leveren. Zo is er bijvoorbeeld de Remeha Avanta welke bij bij diverse leveranciers te koop is. Door een lager gasverbruik kan de HR ketel u jaarlijks geld besparen. Deze besparing kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot vele honderden euro’s per jaar.

Maar ook de EcoTec plus is een populaire ketel: https://www.de-eilanden.nl/aanbiedingen/cv-ketel-prijzen/item/vaillant-ecotec-plus-25-30-5-5

Iedere maand een lagere energierekening

radiatorEen HR ketel is een hoog rendementsketel. De meeste huizen in Nederland zullen inmiddels al voorzien zijn van een dergelijk type verwarmingsketel. Mocht dit nog niet het geval zijn dan kan het plaatsen van een HR ketel gegarandeerd een zeer grote besparing van geld opleveren. Een HR ketel heeft namelijk een rendement van meer dan 100% door een slimme manier waarop de warmte van de ketel hergebruikt wordt.

Echter ook als een huis al van een hoog rendementsketel is voorzien, maar dit een ouder model is, dan kan een nieuwe HR ketel nog altijd veel geld besparen. Iedere maand zal hierdoor minder gas verbruikt worden waardoor de energierekening die maandelijks op de deurmat komt vallen een stuk lager zal zijn. Op jaarbasis telt dit snel bij elkaar op tot een grote besparing van geld.