Vandaag online bestellen en dezelfde dag thuis ontvangen

Dat er online steeds meer wordt gekocht door consumenten is inmiddels wel duidelijk. Het gemak waarmee men online kan kopen is waarschijnlijk de grootste reden van het succes. Er kan iets worden bekeken op het internet met diverse foto’s erbij en als het bevalt kan het besteld worden. Bij veel webwinkels zal de bestelling aan het einde van de middag verzonden worden.

De gene die het besteld heeft krijgt het dan vaak de volgende dag of zelfs de dag daarna pas in huis. Alhoewel dit natuurlijk behoorlijk snel is, kan het soms handig zijn om het dezelfde dag nog te ontvangen. Steeds meer webwinkels beginnen dit aan te bieden, vaak moet er wel wat extra voor betaald worden zoals men transport Almere kan verwachten met de zending. Toch heeft een bepaalde doelgroep dat er wel voor over. We zullen een paar voorbeelden noemen.

Elektronica aanschaffen via het internet

same-day koerierStel nu dat je een televisie of een gameconsole hebt aangeschaft op het internet. Waarschijnlijk heb je al de nodige research gedaan voor wat betreft het model. Je wilt eigenlijk graag naar de winkel gaan, maar hebt nog een hoop andere dingen te doen. Die tijd kun je beter gebruiken. Het artikel bestel je online bij een webwinkel die dezelfde dag nog kan leveren. Je betaald de extra kosten voor deze dienst. Als je zelf op pad had gemoeten waren hier uiteraard ook kosten aan verbonden. Denk in eerste instantie aan reiskosten, maar natuurlijk ook de tijd die je nu beter kunt gebruiken.

Het artikel wordt vervolgens door de webwinkel direct klaargemaakt voor verzending en bijvoorbeeld koerier Daktiva Amsterdam gaat direct op pad om het dezelfde dag nog af te leveren. Bij een reguliere zending worden de goederen vaak via de post of een andere overnight koeriersdienst afgeleverd. Maar bij een same-day delivery moet iemand dus speciaal op pad om het af te leveren.

Sommige webwinkels hebben een samenwerking met een lokale koerier, maar soms is er ook een eigen koeriersdienst opgezet om dit aan te kunnen bieden. Zodra het artikel bezorgd wordt, kun je direct aan de slag en ben je helemaal geen tijd kwijt! Voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe televisie of een gameconsole (doorgaans wat duurdere aankopen) is het logisch dat men hiervoor kiest. Besteld iemand een t-shirt of wellicht iets anders dat vrij goedkoop is, dan is een same-day delivery wellicht een minder voor de hand liggende keuze.